Veteranendag 26-06-2021 ‘s-Gravenhage

Nederlandse Veteranendag dit jaar weer anders

 

 
Op zaterdag 26 juni 2021 vindt een aangepast programma plaats.

Het Nationaal Comité Veteranendag heeft helaas moeten besluiten alleen een aangepast programma te gaan organiseren op zaterdag 26 juni in Den Haag.  Dat betekent geen nationaal defilé voor Z.M. de Koning en geen grote bijeenkomst op het Malieveld. De verwachting is dat zulke publieksevenementen in die periode nog niet mogelijk zijn.

Koninklijke Schouwburg Den Haag: ceremoniële start
Wat gebeurt dan wel? Net als in 2020 wordt vroeg in de middag een ceremonie georganiseerd, dit jaar in de Koninklijke Schouwburg, met bijzondere verhalen van veteranen, speciaal gearrangeerde muziek, gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en ondersteund door verschillende solisten. Met de NOS wordt besproken of en hoe dit programma kan worden uitgezonden.

Malieveld online: veteranenverhalen en muziek
Extra dit jaar is een tweede programma, waarmee als het ware de veteranen die nu niet fysiek naar Den Haag kunnen komen, dat online gaan doen. Vanuit verschillende regio’s in Nederland worden veteranenverhalen ‘opgehaald’, in Den Haag getoond en daarna gekoppeld aan bekende populaire Nederlandse solisten. Die kiezen op basis van het verhaal van de veteraan een lied en zingen dat live voor de veteraan. Dit programma van ongeveer 45 minuten begint om 17.00 uur en kan in heel Nederland worden gevolgd via een stream.