Opening Witte Anjerperkje en bloemlegging Algemene begraafplaats

Onthulling Witte Anjer perkje
Ter gelegenheid van de Landelijke Veteranen dag op zaterdag 26 juni heeft burgemeester Arjen Gerritsen samen met de directeur van Beter Wonen, Marjan Nekkers, in het Stadspark van Almelo een witte-anjerperkje onthuld in aanwezigheid van het Veteranen Comité Almelo.

Op het bordje staat:

“De witte anjer is het nationale symbool van erkenning en waardering voor de Nederlandse veteranen.            De gemeente Almelo heeft dit Veteranenperk aangelegd als dank voor hun inzet in dienst van de vrede,            nu en in het verleden”.

Extra aandacht voor twee Almelose Veteranen
Na de opening van het Veteranenperk werden met een kleine delegatie van het Veteranen Comité Almelo en de burgemeester op de begraafplaats ’t Groendendael twee Almelose veteranen geëerd met een bloemstuk. Bij deze plechtigheid was de zus van de omgekomen Wachtmeester der Eerste Klasse van de Koninklijke Marechaussee, Jacco Westendorp (32 jaar) aanwezig. Haar waardering voor de aandacht voor haar broer was groot.

Ook Henk Bijker (27 jaar) werd daarna geëerd. Hij sneuvelde in het prille begin van WO II. Zijn rang en de omstandigheden van zijn dood zijn niet bekend.